Haal meer uit jezelf

Scroll voor tips, verhalen en nieuws.

Kevon Duku Kevon Duku

Kennismaking — Kevon (Oprichter)

Jeugd

Kevon Duku is geboren in Amsterdam op 20-12-1994 (27 jaar). Hij is de laatste kind van zijn moeder en vader, heeft nog twee zussen en een broer. Opgroeien in Amsterdam-Zuidoost was niet altijd makkelijk maar zijn tijd daar gaat hem altijd bij blijven. Op de basisschool ging het prima met leren en op het VWO op Pieter Nieuwland College ging het ook goed met studeren. Zonder te blijven zitten haalt hij zijn Diploma.

Studie

Kevon heeft in 2013 zijn VWO afgerond op Pieter Nieuwland College in Amsterdam-Oost. Na een tussenjaar wist hij nog steeds niet wat hij wilde studeren. Dit is iets wat een obstakel voor hem gaat zijn tijdens zijn studententijd. Hij heeft ook vele studies overwogen uit verschillende velden. Zijn keuzes waren o.a. Psychologie, Rechten, Computer Science en Commerciële Economie. Nu studeert hij Software Development op de Hogeschool NOVI.

Terwijl hij studeert op middelbare school komt hij voor het eerst in aanraking met lesgeven. Natuurlijk heeft hij altijd al leerkrachten gehad sinds de crèche en basisschool. Hij kreeg de kans om leerling-mentor te zijn voor twee schooljaren. Door positieve eerste ervaringen met het coachen van zijn eigen en jongere klasgenoten. Heeft er wel voor gezorgd dat hij nieuwsgierig was en het vaker wilde doen.

Carrière

Op zijn 15de begon hij als assistent coach in het Topscore Amsterdam project. Voor het schoolteam waar hij ook zelf had gespeeld. Onder begeleiding van andere coaches zoals: Bob Poublon (WK Taekwondo) en Wayne Neijhorst (Impact Flagg Football). Dit doet hij na twaalf jaar nog steeds ieder jaar voor een paar maanden parttime naast zijn ander werk.

Na zijn studie op de middelbare school begon hij nieuwe kansen te zien om te groeien als coach. In de jaren dat hij naar een gepaste studie en carrière zocht. Heeft hij voor verschillende organisaties gewerkt als coach, onderwijsassistent of studiebegeleider. Dit zijn organisaties zoals: ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Het Studielokaal en nog veel meer.

Droom

Kevon heeft sinds zijn 18de een eigen bedrijf willen starten en projecten organiseren. Hij vond dat hij niet genoeg ervaring had en besloot eerst meer te leren. In de zomer van 2018 toen hij 24 jaar oud was besloot hij te beginnen met zijn eigen visie vorm te geven. Zes maanden later werden de eerste projecten georganiseerd en al gauw de eerste scholieren. Sindsdien werkt hij iedere dag aan het verbeteren van deze projecten zoals: Digital Basics, Huiswerk Dojo en Yuth.

Kevon geniet er van om kinderen te zien groeien en doelen stellen. Hen begeleiden om die doelen te behalen is zijn passie. Hij doet dit al praktisch gezien zijn hele leven en wil dat blijven doen tot zijn laatste dag.

Meer lezen
Kevon Duku Kevon Duku

Meer lol Hebben Tijdens Studeren - Doe Je Zo

Meer lol hebben tijdens studeren klinkt heel gek. Is het leren voor toetsen niet per definitie saai? Hoe is het dan mogelijk meer lol te hebben, wanneer je huiswerk maakt en aan het leren bent?

Lees gauw door om erachter te komen hoe dat kan. Je hebt het namelijk volledig zelf in de hand. Ongeacht welk vak het is mogelijk meer te genieten tijdens huiswerk maken en leren.

Mindset

Zodra je al besloten hebt dat je niet van iets gaat genieten. Is het moeilijk om te merken wat je wel fijn vind. We kunnen snel meegaan in een negatieve emotie en ontmoedigd worden om te studeren. Let er op wanneer je dit doet, het is echt onnodig. In plaats daarvan is het veel verstandiger om met een "open mind" een studiesessie in te gaan. Het kan net zo goed mogelijk zijn dat je een snelle en praktische studiesessie hebt, ook al verwacht je dat niet.

Break it down

Wanneer iets ongewenst is dan willen we vaker dat het makkelijk verloopt. Het is twee keer zo erg om iets te doen. Wat we niet willen en dat het ook nog moeilijk is om te doen. Kan soms teveel druk geven op onze motivatie en wilskracht. Het is daarom belangrijk opdrachten die je vervelend vind in kleinere en makkelijke stappen uit te voeren. Op die manier is het beginnen en afmaken van die taak veel aantrekkelijker.

Gun jezelf een kans

De omgeving waar je in leert is een van de belangrijkste elementen van een succesvolle studiesessie. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen in ieder geval maar voor de meeste scholieren ene studenten wel merendeels van de tijd.

Het is daarom essentieel dat je erachter komt wat je helpt concentreren. Leer hoe je afleidingen kan negeren, door afspraken te maken met jezelf. Wees streng maar eerlijk voor jezelf. Lukt dat nog niet? Geen probleem vraag een klasgenoot of familielid om je eraan te houden. Dit kan een verschil maken hoe je erbij voelt om iets minder leuk te doen.

Meer lezen
Kevon Duku Kevon Duku

3 tips voor direct hogere cijfers

Wil je hogere cijfers halen? Check de volgende tips voor direct resultaat op je volgende toetsen.

Hogere cijfers halen, hoe doe je dat?

Hogere cijfers halen is iets wat we allemaal wel willen. Helaas lukt het niet iedereen en dat kan weleens tot onnodige teleurstellingen leiden. Allereerst is het belangrijk om te weten dat het volkomen normaal is dat schoolcijfers lager kunnen worden in de hogere klassen. Dit kan ook voor vakken en opdrachten die dichtbij je talenten en interesse komen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je cijfers op te krikken ook in de bovenbouw. Zie hieronder de beste tips voor hogere cijfers volgens de Huiswerk Dojo.

Onderzoek de benodigdheden voor je gewenste resultaat

Om een cijfer te halen waar je tevreden mee bent. Is het handig om te weten wat er nodig is om zo’n cijfer te halen. Tegenwoordig kan dat voor de meeste vakken en opdrachten heel simpel. Kijk naar de kernpunten van een hoofdstuk of paragraaf, deze zijn vaak te vinden in de samenvatting van je lesboek of krijg je van een docent. Helaas zijn er ook momenten wanneer dat niet het geval is. In zulke gevallen is het verstandig zelf de stof samen te vatten en de kernpunten voor jezelf te documenteren.

Zo is het mogelijk je optimaal voor te bereiden voor je gewenste resultaat. Let er op dat je de stof volledig onderzoekt dat betekend meestal:

  • Alle nodige hoofdstukken en paragrafen intensief lezen

  • Vaardigheden die worden getoetst voldoende begrijpen

  • Oefenopdrachten op toets niveau verzamelen en bekijken

Bespreek je strategie met klasgenoten en docenten

Alleen is het lastiger om voor te bereiden voor een toets. Werk samen met klasgenoten om de werkdruk te verlichten. Iemand kan volledig of gedeeltelijk de stof samenvatten, een ander kan oefenvragen zoeken of maken. Door te verdelen gebaseerd op vaardigheid of ervaring. Kan de kwaliteit van de iedereen zijn voorbereiding stijgen.
Raadpleeg ook docenten die bereid zijn extra uitleg of tips te geven. Ze maken en controleren je toets dus hun advies is altijd handig.

Controleer je voortgang

Tijdens het oefenen is het verstandig je voortgang bij te houden. Dit kan met handige (online) tools. Voor eenieder zijn andere manieren van bijhouden fijner zie hieronder drie voorbeelden:

  1. Maak duidelijke tussendoelen dit zijn mijlpalen die je wil bereiken. De kernpunten en vaardigheden die je moet leren baseer je doelen hierop.

  2. Gebruik apps zoals wrts en/of timers om bij te houden (Dit is handig voor het leren van begrippen en woordjes)

  3. Maak bepaalde huiswerk of oefenvragen meerdere keren om te controleren of je de stof nog weet

Gebruik de bovenstaande tips tijdens toetsweken en examens. Het is belangrijk om onnodige stress te voorkomen. Door bewust aan het werk te gaan kun je dat minimaliseren. Zo vergroot je de kans op hogere cijfers!

Wil je meer tips en tricks voor het halen van hogere cijfers? 

Neem contact op en krijg vrijblijvend advies voor beter presteren op school.

Meer lezen

Samen Staan We Sterk